Pojem redukovat

Slovo:

redukovat


Význam:

• snižovat, omezovat

• zjednodušovat

• odkysličovat



Generovaný, orientační výčet dalších tvarů tohoto slova



Některá související slova

předškolní dítě, batole (toddler), autokognice a self-management, stresory učitelů a učitelek, schopnosti a dovednosti, postpubescence, psychická traumata ve školství, psychologické poradenství na vysokých školách, celostní a tvarová psychologie, seniorita normální a abnormální, efektivní styly učení a vyučování, mikrotraumatizace osobnosti studentů a studentek, duševní zdraví člověka, rodové (genderové) studie, vyučovací a učební styly, únava a vyčerpání, typy adaptace člověka, První česká školská psychologická poradna a klinika, psychomotorická instabilita dětí, únava, adaptace člověka v náročných situacích, DIFICILITY chování a prožívání dětí, disharmonická a abnormální osobnost dětí, stresy a psychická traumata na školách., postoje a vztahy, genderové vlastnosti, will (angl.), potřeby, Festinger Leon, publikační bias, debenefektance, city v lidském životě, filobatický, resomatizace, monistické teorie motivace, Neisser Ulric, katabolismus, drunkorexie, Curae pone metas, flooding therapy (angl.), sociální atitudy, debilizátor, percepce a její závady a poruchy, substituce jako přizpůsobovací operace, ego-buster (angl.), healthy lifestyle, ABA terapie, longevita, gerontogeneze, psychologie adolescence, tyreostatika, alkorexie, egosyntonní závady a poruchy, egodystonní závady a poruchy, komunikace destruktivní



Knihy

Hledání smyslu v zážitcích blízkosti smrti -- autor: Perera Mahendra, kolektiv
Struktury významu -- autor: Skovajsa Marek
Rozmluva a usuzování -- autor: Tondl Ladislav
Pevný zadek za 30 dní -- autor: Engammareová Brigitte
Zahájení školní docházky -- autor: Franclová Marta

Komentáře ke slovu redukovat


 
» přidat nový komentář

redukovat, redukce v gastronomii Dokoupil 12.10.2013 13:10
» reagovat
Termín redukovat znamená česky pro kuchaře odvařit čili zmenšit obsah nějaké tekutiny. Při vaření či dušení se odpařuje voda a tím dochází k zesilováníi chuťových a dalších látek v pokrmu. To se využívá v nejrůznějších případech jak pro dušeniny, zvýraznění chuti šťáv a omáček ale také k zahuštění pokrmu nebo jeho součástí. Redukce pak znamená v gastronomii silný či zesílený odvar či vývar. Například - silná redukce hovězího bujónu - redukce ze sušených hub - redukce z lesního ovoce a podobně.
Zdroj:
http://www.ceskykulinar.cz/rada/redukovani-reduk ce
 



Navigace

předchozí slovo: » redukovaná mobilita
následující slovo: » reduktant
slovo se nachází na stránce: R:22
krok zpět: » zpět
hledat jiné cizí slovo: » hledání
upravit (opravit) toto slovo: » upravit
přidat do slovníku nové slovo: » přidat

hledat - slovník - pro webmastery - o slovníku - kontakt
scs.abz.cz  --  web © 2005-2019  --  ABZ.cz