Pojem pošírovat
Slovo:
pošírovat
Upozornění:
vložil uživatel Jiřička a ověřil editor
Význam:
pošírovat (poche, pochieren [poš, pošírn]): francouzský a německý výraz pro "pošírování", tedy způsob přípravy jídel, kdy se suroviny na krátkou dobu ponechají v horké vodě nebo jiné tekutině, avšak teplota tekutiny nesmí přesáhnout 95 °C, nesmí se tedy vařit. Obvyklá teplota je 80 °C. Tato metoda vznikla původně pro přípravu "ztracených" vajec, kdy se vejce vykleplo do horké vody. Nyní se tímto způsobem připravují hlavně ryby, ústřice, jemné knedlíčky, případně drůbež. Metoda zachovává hodnotné látky a původní chuť.
Navigace
předchozí slovo: » pošetkanásledující slovo: » potáč
slovo se nachází na stránce: přidáno-návštěvníky:2469
krok zpět: » zpět
hledat jiné cizí slovo: » hledání
upravit (opravit) toto slovo: » upravit
přidat do slovníku nové slovo: » přidat