Pojem pošírovat

Slovo:

pošírovat


Upozornění:
vložil uživatel Jiřička a ověřil editor

Význam:

pošírovat (poche, pochieren [poš, pošírn]): francouzský a německý výraz pro "pošírování", tedy způsob přípravy jídel, kdy se suroviny na krátkou dobu ponechají v horké vodě nebo jiné tekutině, avšak teplota tekutiny nesmí přesáhnout 95 °C, nesmí se tedy vařit. Obvyklá teplota je 80 °C. Tato metoda vznikla původně pro přípravu "ztracených" vajec, kdy se vejce vykleplo do horké vody. Nyní se tímto způsobem připravují hlavně ryby, ústřice, jemné knedlíčky, případně drůbež. Metoda zachovává hodnotné látky a původní chuť.

Komentáře ke slovu pošírovat


 
» přidat nový komentář

Zatím žádné komentáře.


Knihy
  Nauč mě mluvit Nauč mě mluvit
autor: Šplíchal Antonín
OsmOsm
autor: Třeštíková Radka
Automobily VAutomobily V
autor: Jan Zdeněk Ing, Ždánský Bronislav Ing., Kubát Jindřich PaeDr.
Okamžiky štěstíOkamžiky štěstí
autor: Hartl Patrik

Navigace

předchozí slovo: » pošetka
následující slovo: » potáč
slovo se nachází na stránce: přidáno-návštěvníky:2085
krok zpět: » zpět
hledat jiné cizí slovo: » hledání
upravit (opravit) toto slovo: » upravit
přidat do slovníku nové slovo: » přidat

hledat - slovník - pro webmastery - o slovníku - kontakt
scs.abz.cz  --  web © 2005-2017  --  ABZ.cz