Pojem pošírovat

Slovo:

pošírovat


Upozornění:
vložil uživatel Jiřička a ověřil editor

Význam:

pošírovat (poche, pochieren [poš, pošírn]): francouzský a německý výraz pro "pošírování", tedy způsob přípravy jídel, kdy se suroviny na krátkou dobu ponechají v horké vodě nebo jiné tekutině, avšak teplota tekutiny nesmí přesáhnout 95 °C, nesmí se tedy vařit. Obvyklá teplota je 80 °C. Tato metoda vznikla původně pro přípravu "ztracených" vajec, kdy se vejce vykleplo do horké vody. Nyní se tímto způsobem připravují hlavně ryby, ústřice, jemné knedlíčky, případně drůbež. Metoda zachovává hodnotné látky a původní chuť.

Komentáře ke slovu pošírovat


 
» přidat nový komentář

Zatím žádné komentáře.


Knihy
  Nejezte blbě! Nejezte blbě!
autor: Maurer Pavel
Kovy - OvšemKovy - Ovšem
autor: Kovář Karel
Krutá hra o tvé zdravíKrutá hra o tvé zdraví
autor: Kašpar Tomáš
Modrá AlfaModrá Alfa
autor: Havelka Jan, Velechovský Petr

Navigace

předchozí slovo: » pošetka
následující slovo: » potáč
slovo se nachází na stránce: přidáno-návštěvníky:2108
krok zpět: » zpět
hledat jiné cizí slovo: » hledání
upravit (opravit) toto slovo: » upravit
přidat do slovníku nové slovo: » přidat

hledat - slovník - pro webmastery - o slovníku - kontakt
scs.abz.cz  --  web © 2005-2018  --  ABZ.cz