Pojem pošírovat

Slovo:

pošírovat


Upozornění:
vložil uživatel Jiřička a ověřil editor

Význam:

pošírovat (poche, pochieren [poš, pošírn]): francouzský a německý výraz pro "pošírování", tedy způsob přípravy jídel, kdy se suroviny na krátkou dobu ponechají v horké vodě nebo jiné tekutině, avšak teplota tekutiny nesmí přesáhnout 95 °C, nesmí se tedy vařit. Obvyklá teplota je 80 °C. Tato metoda vznikla původně pro přípravu "ztracených" vajec, kdy se vejce vykleplo do horké vody. Nyní se tímto způsobem připravují hlavně ryby, ústřice, jemné knedlíčky, případně drůbež. Metoda zachovává hodnotné látky a původní chuť.

Komentáře ke slovu pošírovat


 
» přidat nový komentář

Zatím žádné komentáře.


Knihy
  Cukrfree Cukrfree
autor: Černá Janina
Zánět - skrytý zabijákZánět - skrytý zabiják
autor: Frej David
Gerda, příběh velrybyGerda, příběh velryby
autor: Macho Adrián
MacbethMacbeth
autor: Nesbo Jo
Břicháč Tom a LucieBřicháč Tom a Lucie
autor: Kosačík Tomáš, Strachotová Lucie

Navigace

předchozí slovo: » pošetka
následující slovo: » potáč
slovo se nachází na stránce: přidáno-návštěvníky:2120
krok zpět: » zpět
hledat jiné cizí slovo: » hledání
upravit (opravit) toto slovo: » upravit
přidat do slovníku nové slovo: » přidat

hledat - slovník - pro webmastery - o slovníku - kontakt
scs.abz.cz  --  web © 2005-2018  --  ABZ.cz